Acest Fenomen Natural Din Romania se produce din cauza emanației de gaze naturale care iese la suprafață prin fisurile scoarței terestre astfel formandu-se "Flacarile Vii". (acestea ajung la dimensiuni de aprox. 20-40 cm)
       Acest loc minunat se afla pe un deal de  langa satul Terca (Comuna Lopatari) In SubCarpatii Buzaului la o altitudine de aproximativ 1030m.
       Peste 400 de metri pătraţi de pământ din care ies flăcări, care pot ajunge chiar şi până la 20 de centimetri înălţime. Un spectacol al naturii care atrage mii de turişti din toată lumea în inima Buzăului.
      "Focurile Vii" sunt un fenomen natural unic în Europa,  despre care oamenii de ştiinţă spun ca se produce datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol, care în urma frecării se aprind, provocând un adevărat spectacol de flăcări. Astfel de locuri se mai găsesc şi în Australia, Asia, Statele Unite şi Turcia.
     Dacă ajungi până la Focurile vii nu poţi să ratezi să vezi şi un alt spectacol al naturii, la fel de senzaţional si mult mai cunoscut de oameni:Vulcanii noroioşi, care se afla la aproximativ 7 kilometri de mers pe un drum forestier de la acest loc minunat.

                                  Impreuna Promovam Romania Frumoasa(Tara Noastra)